Tasik Melati

Tasik Melati
Nyaman dan Tenang

Rabu, 28 Mac 2012

Tasik Biru

Tasik ini merupakan bekas lombong yang begitu popular bagi peminat 'AIR" dan juga bagi penduduk sekitarannya atau yg tahu dengan nama TASIK BIRU terutama pada hujung minggu atau hari cuti umum.

Tasik ini berada di kawasan Kundang atau jika sebut Tasik Biru Sg.Buloh pasti ramai yg tahu dan tasik ini dikelilingi oleh kawasan perumahan baru dan juga kampung.Sila lawati 'sesawang' dibawah ini..

Terdapat beberapa gerai penjaja yg aktif pada musim cuti ataupun hujung minggu.Permainan jet ski yang semakin popular selain drp activiti memancing.Dan kekadang pihak berkuasa seperti BOMBA melakukan aktiviti disini utk menjalan latihan begitu juga beberapa pihak lain seperti pelajar Universiti dan individu lain.

Cuma dinasihati pd kaki pancing lupakan sahaja niat anda pd hujung minggu dan cuti umum ini kerana peminat jetski akan menganggu keseronokan anda utk melayan ikan yg didam-idamkan melainkan anda tidak kisah dan menyerah pada nasib..                                         Suasana pemandangan Apartment Laguna Biru dari gerai makan.
                                        Seperti rumah atas air
                                         Malahan saya juga boleh melihatnya daripada balcony rumah.
                                        Teratak digerai Tasik Biru utk mereka yg menjamu selera.